Opravdu luxusní záležitost! Salát z povařeného sírovce, chřestu, špenátových nudlí a dalších ingrediencí, přelitý ochuceným olejem.
Ingredience:
300 g | sírovce |
300 g | chřestu |
1 ks | kostky špenátových nudlí |
1 ks | červené papriky |
1 ks | kostky masoxu |
Na zálivku: | |
6 lžic | oleje |
2 lžičky | citronové štávy |
2 ks | stroužky česneku |
kari koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mladý sírovec povaříme ve vodě rozmíchané s kostkou masoxu až sklouzne z vidličky jako ovar, chřest oloupeme a rovněž povaříme v osolené vodě
2. Sírovec pokrájíme na kostičky a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky
3. Povaříme kostku špenátových nudlí, pokrájíme na 5 cm velké kousky, papriku také nakrájíme na nudličky a vše smícháme
4. Promíchané suroviny zalijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy, kari a česneku, dochucenou solí a pepřem
5. Salát ze sírovce podáváme vychlazený s pečivem, zapíjíme bílým vínem.
Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.
Poznámka:Autor: Dalibor Marounek