REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze sírovce s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu luxusní záležitost! Salát z povařeného sírovce, chřestu, špenátových nudlí a dalších ingrediencí, přelitý ochuceným olejem.


Ingredience:
300 gsírovce
300 gchřestu
1 kskostky špenátových nudlí
1 ksčervené papriky
1 kskostky masoxu
Na zálivku:
6 lžicoleje
2 lžičkycitronové štávy
2 ksstroužky česneku
kari koření
pepř
sůl

Postup:

1. Mladý sírovec povaříme ve vodě rozmíchané s kostkou masoxu až sklouzne z vidličky jako ovar, chřest oloupeme a rovněž povaříme v osolené vodě
2. Sírovec pokrájíme na kostičky a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky
3. Povaříme kostku špenátových nudlí, pokrájíme na 5 cm velké kousky, papriku také nakrájíme na nudličky a vše smícháme
4. Promíchané suroviny zalijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy, kari a česneku, dochucenou solí a pepřem
5. Salát ze sírovce podáváme vychlazený s pečivem, zapíjíme bílým vínem.

Doporučení:

Více o sírovci žlutooranžovém najdete v našem atlasu hub: Sírovec žlutooranžový.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy