REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená rýže na sevillský styl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená a pak vychlazená rýže, promíchaná s olivami, rajčaty, nakládanými paprikami, dochucená olivovým olejem, octem a se solí utřeným česnekem.


Ingredience:
200 gbílé rýže
3 ksrajčat
2 ksplechovky oliv plněných ančovičkami (150 g)
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1/2 ksplechovky nakládaných paprik
4 lžíceolivového panenského oleje
2 lžícenakládaných cibulek
2 lžíceocta
petržel
voda
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme 2 lžíce oleje na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. K orestované cibuli přidáme rýži a zalijeme ji dvojnásobkem vody, osolíme, zamícháme a vaříme na mírném ohni 25 minut
3. Uvařenou rýži necháme vychladnout
4. Studenou rýži dáme do misky a smícháme ji s na kolečka nakrájenými rajčaty, s cibulkami a na nudličky nakrájenou paprikou
5. Posypeme ji petrželí a se solí utřeným česnekem
6. Nakonec přidáme olivy a zalijeme olejem a octem, vše důkladně promícháme a podáváme chlazené.

Doporučení:

Takto upravenou rýži lze podávat samostatně nebo jako přílohu například ke grilovaným jídlům.

Poznámka:

Recept z knihy: Olivová kuchařka, autora pana Milana Katovského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy