Salát z pečeného králičího masa, jablek, majonézy, jogurtu a hlávkového salátu.
Ingredience:
250 g | pečeného |
králičího masa | |
100 g | majonézy |
4 ks | jablek |
1 ks | hlávky salátu |
1 dl | bílého jogurtu |
1 lžíce | nasekaných kapií |
v oleji | |
1 lžíce | sekané pažitky |
citrónová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pečeného králíka obereme a maso nakrájíme na malé kostky
2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme také na kostky, osolíme a okořeníme mletým pepřem a smícháme s masem
3. Hlávku salátu opereme, necháme okapat a rozebereme na jednotlivé listy
4. Vnějšími listy vyložíme dno mísy, ve které budeme salát podávat, vnitřní listy nakrájíme na drobno a smícháme s masem
4. Majonézu promícháme s jogurtem, nasekanými kapiemi, citrónovou šťávou a nadrobno nasekanou čerstvou pažitkou
5. Vše pečlivě promícháme a dáme na 30 minut odležet do chladna.