REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z kapustiček se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustičkový salát s opečenou slaninou, bílým pečivem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Pro 6 osob:
1 kgmalých kapustiček rozebraných na lístky
200 gstaršího bílého pečiva
80 mlolivového oleje
2 hrstihladkolisté petrželky
1 lžícenastrouhané citronové kůry
1,5 lžícecitronové šťávy
1 lžičkacukru krupice
6 ksplátků slaniny
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Lžíci olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přidáme, na kousky natrhané bílé pečivo a opékáme 5 minut dozlatova
2. Pak přidáme oloupaný, rozetřený stroužek česneku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu, mletý pepř, opékáme ještě asi 1 minutu, vyjmeme z pánve a odložíme
3. Pánev rozpálíme na maximum, přidáme slaninu, 3 minuty ji opékáme, aby zkřupavěla, vyndáme ji a dáme stranou
4. Listy kapustičky vsypeme do vroucí osolené vody, po minutě je zchladíme pod proudem studené vody, necháme okapat, smícháme s opečenými kousky pečiva, nalámanou slaninou a na drobno nasekanou petrželkou
5. Zbylý olej smícháme s citronovou šťávou, cukrem, přelijeme dresinkem a podáváme.

Doporučení:

Salát je dobrý i k pečeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy