REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červeného zelí a ředkviček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát připravený z nastrouhaného hlávkového zelí spařeného horkou vodou, pak promíchaného s dalšími surovinami, salát zalitý sladkokyselým nálevem, po odležení v lednici servírovaný ochucený pepřem a solí, promíchaný s čerstvě nasekanou petrželkou.


Ingredience:
500 ghlávkového červeného zelí
6-8 ksvětších ředkviček
1-2 hrstinasekané zelené natě jarní cibulky
1-2 hrstilistů petrželky
Na zálivku:
2 lžícecitronové šťávy
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
0,2 lvody
pepř
sůl
Ostatní:
mírně osolená voda na spaření hlávkového zelí

Postup:

1. Dobře očištěnou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na hrubší nudličky, přelijeme vařící osolenou vodou a necháme zakryté asi 5 minut, pak zelí zcedíme a necháme důkladně okapat
2. Do mísy dáme připravené zelí, na jemno na kolečka nakrájené ředkvičky a nadrobno posekanou nať jarní cibulky
3. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, citrónové šťávy, cukru, soli, oleje a zlehka promícháme 4. Salát necháme uležet a vychladit v lednici, pak do něj zamícháme lístky čerstvě nasekané petrželky, okořeníme pepřem, případně osolíme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy