Chvíli povařená brokolice, servírovaná promíchaná s konzervovanými hříbky, kapiemi, kousky lososa …
Ingredience:
300 g | brokolice |
100 g | hříbku naložených ve sladkokyselém nálevu |
100 g | plátků konzervovaného lososa v oleji |
2 ks | natvrdo uvařená vejce |
1 ks | cibule |
1 ks | kapie |
citronová šťáva | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brokolici rozdělíme na růžičky, chvíli povaříme v mírně osolené vodě, slijeme vodu, necháme okapat
2. Hříbky vyjmeme z nálevu a opláchneme, lososa a kapii nakrájíme na proužky, olej z lososa uschováme
3. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky
4. Všechny suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme přidáme olej z lososa a trochu citronové šťávy promícháme
5. Salát necháme vychladit v lednici, podáváme samotný nebo spolu s celozrnným pečivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek