REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z brokolice s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařená brokolice, servírovaná promíchaná s konzervovanými hříbky, kapiemi, kousky lososa …


Ingredience:
300 gbrokolice
100 ghříbku naložených ve sladkokyselém nálevu
100 gplátků konzervovaného lososa v oleji
2 ksnatvrdo uvařená vejce
1 kscibule
1 kskapie
citronová šťáva
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Brokolici rozdělíme na růžičky, chvíli povaříme v mírně osolené vodě, slijeme vodu, necháme okapat
2. Hříbky vyjmeme z nálevu a opláchneme, lososa a kapii nakrájíme na proužky, olej z lososa uschováme
3. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky
4. Všechny suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme přidáme olej z lososa a trochu citronové šťávy promícháme
5. Salát necháme vychladit v lednici, podáváme samotný nebo spolu s celozrnným pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy