REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s nakládanou červenou treskou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční salát připravený z naložené i čerstvé zeleniny a vařených vajíček, doplněný kousky slané ryby, skvělý jak k večeři, tak na svačinu spolu s čertsvým pečivem.


Ingredience:
100 gnaložené červené tresky v oleji
2 ksvejce vařená natvrdo
2 ksstonků jarní cibulky
4 lžícecelerových nudliček naložených ve sladkokyselém nálevu
4 lžícekysané smetany
2 lžícemajonézy
čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Vajíčko oloupeme a spolu s treskou nasekáme na menší kousky
2. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka
2. Vše vmícháme do zakysané smetany, kterou jsme promísili s majonézou
3. Přidáme odkapané celerové nudličky, zamícháme a opepříme
4. Vychladíme nejméně 1 hodinu v lednici.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo dalamánkem. Salát je výborný i s uzeným lososem či jinou rybou. Suroviny můžeme libovolně obměňovat – lze přidat strouhaný sýr, cibulku nahradit pórkem, celer zase kyselým jablkem nakrájeným na tenké nudličky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy