REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s mozzarellou a sušenými rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listový salát pokladený plátky mozzarelly, přelitý rozmixovanou zálivkou ze sušených rajčat, listů bazalky, balzamikového octa, olivového oleje a kapary.


Ingredience:
625 gmozzarelly
170 gsušených rajčat
20 gkaparů
15 gzelené petrželové natě
15 glistů bazalky
5 clolivového oleje
2 clbalzamikového octa
1 ksvětší stroužek česneku
listový salát (rukola, lollo roso, radicchio ...)
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme zálivku; do nádoby mixéru nasypeme sušená rajčata, lístky bazalky a petrželky, kapary, oloupaný česnek a vše přelijeme octem balsamico
2. Ingredience rozmixujeme, přidáme olivový olej a dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
3. Z listového salátu na talíři vytvoříme “hnízdo”, na které položíme nakrájené plátky mozzarelly, sýr přelijeme hotovou zálivkou a podáváme.

Doporučení:

Místo mozzarelly můžeme použít i jiný italský sýr.

Poznámka:

Mozzarella – Italský měkký sýr z okolí Neapole, původem ze Salerma, kde byl tradičně připravovaný z mléka vodních buvolů, s obsahem 45 % tuku v sušině. Používá se pro přípravu pizzy. Může se vyrábět i z mléka kravského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy