REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s kuřecím masem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené nebo usmažené proužky kuřecího masa, servírované s listy ledového salátu, rajčátky …


Ingredience:
2-3 ksprsní řízky
15 kscherry rajčátek
1 kshlávky ledového salátu
1 kelímekbílého neochuceného jogurtu
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícekoření na kuřecí maso
citronová šťáva
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Maso mírně naklepeme, okořeníme kořením, osolíme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (pokud použijeme variantu s usmaženým masem, mírně naklepaná prsa obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme je na oleji dozlatova), po vychladnutí opečené nebo usmažené kuřecí nakrájíme na proužky
2. Cherry rajčátka rozpůlíme a orestujeme rovněž na pánvi a to na čistém oleji nebo na oleji po opečených plátcích kuřecího masa
3. Ledový salát natrháme na talíř či do mísy na menší kusy, poklademe maso, rajčátka a zalijeme dresingem, který si předem připravíme z worcesterové omáčky a bílého jogurtu, který ještě dochutíme pepřem, trochu cukru a šťávou z citrónu
4. Takto připravený salát servírujeme nepromíchaný!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy