REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Caprese (Capresse)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Talíř vyskládaný plátky rajčat a mozzarelly, parmské šunky nebo uzeného lososa, přelitý olivovým olejem a estragonovým octem, servírovaný ozdobený bylinkami.


Ingredience:
500 grajčat
100 gplátky parmské šunky nebo uzeného lososa
6 lístkůjitrocele nebo listků z jahodníku
1 svazekbazalky
1 balenímozzarelly v sáčku s nálevem
panenský olivový olej
estragonový ocet
čertsvě namletý pepř
mořská sůl
petrželka

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnutá rajčata necháme okapat, pak je nakrájíme na tenká kolečka
2. Mozzarellu pokrájíme na tenké plátky
3. Plátky rajčat upravíme na dezertní talířky spolu se sýrem a šunkou nebo lososem, posypeme je na drobno nasekanou bazalkou a petrželkou, jitrocelem a jemně osolíme
4. Jednotlivé porce nakonec pokapeme octem a olejem, posypeme čerstvě namletým pepřem
5. Necháme odležet asi 30 minut v lednici.

Poznámka:

Tento salát má mnoho variant a podob, někdy se používají malé kuličky mozzarelly, které se nechávají v celku. Oblíbenou součástí salátu Caprese (Capresse) bývají i zelené nebo černé olivy, čerstvé fíky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy