Salát z kedlubny, papriky, oleje a hlávkového salátu, přelitý kefírovou zálivkou.
Ingredience:
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | kedlubny |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | stroužku česneku |
2 dl | kefíru |
0,4 dl | olivového oleje |
2 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | nakrájeného kopru |
1 lžíce | nakrájené pažitky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou kedlubnu překrojíme na půlky a pak ještě nakrájíme na plátky, omytou papriku zbavenou semínek nakrájíme na nudličky, listy salátu dobře opláchneme, necháme okapat a velké listy podle potřeby natrháme na menší kousky
2. V misce smícháme kefír s očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulkou, nadrobno nasekanou petrželkou, koprem i pažitkou, oloupaným se solí utřeným česnekem a mletým pepřem
3. Do mísy dáme nakrájenou kedlubnu, papriku, listy salátu, zlehka promícháme s olivovým olejem, salát rozdělíme na talíře a každou porci těsně před podáváním přelijeme připravenou kefírovou zálivkou.