REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s kefírovou zálivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z kedlubny, papriky, oleje a hlávkového salátu, přelitý kefírovou zálivkou.


Ingredience:
1 kshlávkového salátu
1 ksžluté papriky
1 kskedlubny
1 ksjarní cibulky
1 ksstroužku česneku
2 dlkefíru
0,4 dlolivového oleje
2 lžícenasekané petrželky
1 lžícenakrájeného kopru
1 lžícenakrájené pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou kedlubnu překrojíme na půlky a pak ještě nakrájíme na plátky, omytou papriku zbavenou semínek nakrájíme na nudličky, listy salátu dobře opláchneme, necháme okapat a velké listy podle potřeby natrháme na menší kousky
2. V misce smícháme kefír s očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulkou, nadrobno nasekanou petrželkou, koprem i pažitkou, oloupaným se solí utřeným česnekem a mletým pepřem
3. Do mísy dáme nakrájenou kedlubnu, papriku, listy salátu, zlehka promícháme s olivovým olejem, salát rozdělíme na talíře a každou porci těsně před podáváním přelijeme připravenou kefírovou zálivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy