Opečené kousky kabanosu s omáčkou ze světlého piva a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | kabanosu (jiného měkkého salámu) |
Na omáčku: | |
500 ml | světlého piva |
1 lžíce | másla |
1 lžička | cukru |
100 g | chlebové strouhanky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kabanos nebo jiný měkký salám nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm, které podélně rozkrojíme na plátky silné 5 mm
2. Pak plátky na pánvi po obou stranách na sucho opečeme a uložíme do tepla
3. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme chlebovou strouhanku, zalijeme světlým pivem, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vaříme vše do zhoustnutí
4. Do omáčky vrátíme zpět opečený salám a už jen prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovou kaší.