REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový pudink II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže smíchaná se žloutkem a sněhem z bílků, povařená ve vodní lázni.


Ingredience:
Rozpis na dvě porce:
200 gjahod
100 grýže
20 gmásla
2 dlmléka
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Předvařenou rýži propereme, zalijeme vařícím mlékem a máslem, přisolíme a vaříme za stálého míchání do měkka
2. Necháme vychladnout, pak do kaše vmícháme žloutek a nakonec dobře ušlehaný sníh
3. Směsí naplníme pudinkovou formu a vaříme asi půl hodiny ve vodní lázni
4. Pudink vyklopíme a vychladlý podáváme s čerstvými jahodami.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 3324 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy