REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžový nákyp s jablky a čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýžový nákyp ve mně vždy vzbuzoval rychlé nohy a úprk od stolu. Tohle je jediný, na který se i těším.


Ingredience:
150 gjablek nakrájených na plátky
40 grýže
30 ghořké čokolády
10 gmásla
5 grozinek
sníh ze dvou bílků
cukr dle chuti
skořice
voda

Postup:

1. Rýži uvařte do měkka, vodu slijte, oslaďte podle chuti a nechte vychladnout
2. Z bílků ušlehejte sníh, přidejte skořici, nasekanou čokoládu a vychladlou rýži
3. Zamíchejte a dejte na mírně pomaštěný pekáček
4. Obložte plátky nakrájených jablek a předem namočených rozinek a dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180-190 °C tak na 20 minut.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Zdeněk Platl, zdroj: Čokonews.cz. Další skvělé recepty s čokoládou najdete také na facebooku Čokonews.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy