REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžová nádivka s játry a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka do kuřete připravená z jednoho sáčku rýže, kuřecích jater, jablka, slaniny, česneku a koření.


Ingredience:
Rozpis na naplnění 1 ks kuřete:
125 grýže
100 ganglické slaniny
2 kskuřecích jater
2 ksstroužky česneku
1 ksjablka
1 kscelého vejce
1 hrstčerstvé zelené petrželky
kousek pórku
kari koření
drcený rozmarýn
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Rýži uvaříme doměkka, propláchneme ji a necháme důkladně okapat
2. K uvařené a prochladlé rýži přimícháme na kostičky nakrájenou slaninu, na kolečka nakrájený pórek, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek
3. Ochutíme kari kořením, pepřem, drceným rozmarýnem a solí
4. Nakonec vmícháme syrové vejce a nadrobno nakrájená syrová játra.

Doporučení:

Nádivkou plníme celé kuře a upečeme dle příslušných receptur (většinou kuře pečeme při teplotě kolem 200 °C asi 90-120 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy