REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýže pažitková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená rýže s jemně nakrájenou pažitkou.


Ingredience:
250 grýže
120 gpažitky
500 mlvody
2 lžíceoleje
sůl

Postup:

1. Před vařením rýži dobře propláchneme v teplé vodě(zbavíme ji tak nečistot, škrobu a po uvaření nebude lepkavá)
2. Rýži osmahneme za stálého míchání na rozpáleném oleji, až zesklovatí
3. Zalijeme ji horkou vodou, mírně osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka 4. Do uvařené rýže lehce vmícháme dobře opláchnutou a na drobno nakrájenou pažitku
5. Hotovou rýži zlehka načechráme vidličkou.

Doporučení:

– Rýži vaříme ve větším hrnci,aby měla kam nabobtnat a mohla se rozložit na tenčí vrstvu a byla tak měkká jak spodní vrstva, tak vrchní- Místo pažitku můžeme použít na drobno nasekanou petrželku.

Poznámka:

– Během vaření rýži nemícháme, mohla by se připálit, protože během míchání se na dně usazuje škrob.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy