REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá koprová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koprová omáčka z vývaru, mléka, cibule a dalších ingrediencí, nakonec zjemněná zakysanou smetanou a máslem.


Ingredience:
400 mlhovězího vývar
300 mlsmetany na vaření
100 mlmléka
4 lžícezakysané smetany
3 lžíceinstantní světlé jíšky
3 lžícerostlinného oleje
2 lžícecukru
1 kscibule
1 kssvazku kopru
máslo
ocet
Na dochucení:
jablečný ocet nebo citronová šťáva
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji zesklovatíme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu, pak zastříkneme octem, necháme odpařit a zalijeme hovězím vývarem
2. Do vařícího vývaru vmícháme smetanu a zahustíme jíškou na požadovanou konzistenci
3. Potom přilijeme mléko, přidáme opláchnutý, okapaný, na drobno nasekaný kopr, krátce povaříme a jemně dochutíme octem nebo citronovou šťávou, cukrem, solí i pepřem
4. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou a máslem.

Doporučení:

Omáčku servírujeme přelitou přes ú§lená uvařená vajíčka s vařenými bramborami.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy