Polévka ze zeleninového vývaru, kostek fenyklu, česneku, cibule a bylinek.
Ingredience:
4 ks | bulvy čerstvého fenyklu |
4-6 ks | stroužků česneku |
1 ks | větší cibule |
1 l | zeleninového vývaru |
bylinky – tymián, petrželka | |
drcené feferonky | |
tvrdý sýr eidam | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Fenykl očistíme a rozkrojíme na půlky a pak na kostičky
2. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na hrubo, česnek na plátky
3. Fenykl, cibuli a česnek osmažíme na oleji spolu s bylinkami a kořením, až vše změkne a chytne tmavší barvu zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut
4. Polévku nakonec dochutíme drcenými feferonkami a dle chuti solí a pepřem.
Můžeme servírovat s nastrouhaným sýrem a pečivem. Jako další vložka do polévky je skvělá povařená nebo uzený ryba.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek