REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryby smažené v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuchyňsky upravené rybí maso obalené v těstíčku ze sněhu z bílků, žloutků smíchaných s pivem a moukou, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkuchyňsky upraveného rybího masa
150 ghladké mouky
125 mlpiva
2 ksvejce
pepř
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Rybí maso nakrájíme na jednotlivé filety, osolíme je a okořeníme pepřem
2. Vajíčka naklepneme a oddělíme žloutky a bílky, žloutky rozšleháme s pivem, pak přimícháme mouku
3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh z bílků, ten zamícháme do těstíčka
4. Rybí filety protáhneme těstíčkem a postupně usmažíme na pánvi v rozpáleném tuku.

Doporučení:

Takto upravené rybí maso servírujeme nejlépe s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy