REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryby na pepři

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobné ryby (do 15 cm) osolené a hojně okořeněné pepřem, odleželé, obalené v mouce, vejci smíchaném s mlékem a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gdrobných rybek do 15 cm (hrouzci, plotice, perlíni ...)
100 goleje
1 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
mléko
pepř
sůl

Postup:

1. Ryby pouze vykucháme a zbavíme očí, pak je opláchneme je pod tekoucí vodou
2. Maso osolíme a důkladně posypeme pepřem, necháme asi 2 hodiny odležet
3. Odleželé ryby osušíme, obalíme v mouce, vejci s mlékem a strouhance, smažíme po obou stranách dočervena, až budou křehké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy