REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový džem z domácí pekárny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z červeného rybízu, cukru a ztužovače, připravený v domácí pekárně.


Ingredience:
1 kgkuliček červeného rybízu
500 gcukru krupice
1 sáčekPektogelu
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Rybíz důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopek
2. Kuličky pomačkáme vidličkou, přidáme cukr a Pektogel, vše promícháme
3. Poté nastavíme domácí pekárnu na program č.
11, rybízovou dřeň nalijeme do formy a zapneme, asi za 80 minut bude džem hotový
4. Ještě horký nalijeme do skleniček, důkladně uzavřeme víčky a dnem vzhůru necháme úplně vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy