REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízovo-malinová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava domácí marmelády z rybízu a malin.


Ingredience:
700 gčerveného rybízu
600 gmalin
1 kgcukru

Postup:

1. Rybíz propláchneme, necháme okapat, obereme od stonků a maliny omyjeme, necháme okapat a pár plodů si odložíme stranou
2. Ovoce rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme cukr a vaříme 5 minut (průběžně sbíráme pěnu z povrchu marmelády), ještě horkou přecedíme a vaříme, dokud marmeláda nezačne rosolovatět
3. Do skoro hotové marmelády vsypeme několik plodů, které jsme neprolisovali, převaříme 3 minuty a přelijeme ji do vypařených, čistých a suchých sklenic
4. Dobře zavíčkujeme a sklenice obrátíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Maliny můžeme nahradit jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy