REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Reveňová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená z rozvařené reveně (rebarbory) smíchané s pektogelem a cukrem.


Ingredience:
1 kgočištěné reveně (rebarbory)
800 gcukru
pektogel
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda

Postup:

1. Řapíky reveně před přípravou zbavíme tuhých povrchových vláken a dřevnatých částí, připravené řapíky nakrájíme na kousky, podlijeme malým množstvím vody a reveň rozvaříme
2. Přidáme pektogel s částí cukru, přípravek dávkujeme dle návodu na obalu a vše povaříme, postupně do hmoty přidáváme zbylý cukr a vaříme, až nám marmeláda zhoustne
3. Horkou marmeládu plníme do nahřátých zavařovacích skleniček, důkladně uzavřeme víčky, skleničky necháme vychladnout dnem vzhůru.

Doporučení:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Pektogel je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy