REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborová marmeláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené kousky rebarbory smíchané s cukrem a citrónovou šťávou, povařené do úplného zhoustnutí.


Ingredience:
1 kgrebarbory
500 gcukru krystal nebo želírovací cukr
350 mlvody
1 kscitrónu

Postup:

1. Rebarboru oloupeme, opláchneme a necháme důkladně okapat, pak ji nakrájíme na kostky a vaříme s trochou vody, dokud se rebarbora nerozvaří
2. K rozvařené rebarboře přidáme cukru a citrónovou šťávu a vaříme, dokud marmeláda nezhoustne, musíme ji občas zamíchat
3. Marmeládu přelijeme do sklenic, pořádně uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru
4. Po vychladnutí takto připravenou marmeládu skladujeme v lednici.

Doporučení:

Pokud místo cukru použijeme želírovací cukr, bude mít marmeláda tužší konzistenci. Sklenice s rebarborovou marmeládou můžeme také sterilovat 20 minut při teplotě 85 °C, marmeláda pak vydrží déle.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy