REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená z rozvařených kousků rebarbory, pomeranče, vody želírovacího cukru a pomerančového likéru.


Ingredience:
1,5 kgočištěné rebarbory
1,5 kgželírovacího cukru
1 kspomeranče
500 mlvody
2 lžícepomerančového likéru

Postup:

1. Očištěnou, oloupanou, omytou rebarboru nakrájíme na menší, tak 2 cm velké, špalíky
2. Přisypeme nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče, zalijeme asi půl litrem vody a vaříme asi 10 minut, dokud nebude rebarbora měkká
3. Přidáme cukr, mícháme, až se rozpustí a ještě povaříme, za stálého míchání, na mírném plameni cca 5 minut, pak vyzkoušíme, jestli nám marmeláda rosolovatí (na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče)
4. Do hotové marmelády přidáme pomerančový likér, promícháme a plníme do nahřátých sklenic, ty důkladně uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Sklenice s rebarborovou marmeládou můžeme také sterilovat 20 minut při teplotě 85 °C, marmeláda pak vydrží déle.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy