Sekaná z rybí směsi, plněná žampionovou náplní a upečená v alobalu.
Ingredience:
600 g | rybího filé |
100 g | žampionů |
100 g | másla |
200 ml | mléka |
100 ml | zakysané smetany |
1 lžíce | nasekané kudrny |
1 lžička | nasekaného kopru |
2 ks | rohlíků |
2 ks | vajec uvařených natvrdo |
1 ks | svazku mladé cibulky |
1 ks | žloutek |
špetka muškátového květu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme do mléka a vymačkáme
2. Filé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, rozmixujeme a dáme do mísy
3. Přidáme vymačkané rohlíky, žloutek, zakysanou smetanu, na drobno nasekanou kudrnku i kopr, muškátový květ a dobře vše promícháme
4. Na polovině rozehřátého másla krátce orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, necháme vychladnout a pak opatrně přimícháme na menší kousky nakrájená vařená vajíčka
5. Plát z alobalu potřeme zbylým máslem, rozetřeme na něj rybí směs, na ni rozprostřeme žampionovou náplň, zabalíme do rolády a alobal dobře uzavřeme
6. Dáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut
7. Hotovou sekanou nejdříve necháme trochu zchladnout, pak ji zbavíme alobalu a před podáváním nakrájíme na plátky.
Servírujeme s bramborovou kaší.