REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z rybí směsi, plněná žampionovou náplní a upečená v alobalu.


Ingredience:
600 grybího filé
100 gžampionů
100 gmásla
200 mlmléka
100 mlzakysané smetany
1 lžícenasekané kudrny
1 lžičkanasekaného kopru
2 ksrohlíků
2 ksvajec uvařených natvrdo
1 kssvazku mladé cibulky
1 ksžloutek
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme do mléka a vymačkáme
2. Filé nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, rozmixujeme a dáme do mísy
3. Přidáme vymačkané rohlíky, žloutek, zakysanou smetanu, na drobno nasekanou kudrnku i kopr, muškátový květ a dobře vše promícháme
4. Na polovině rozehřátého másla krátce orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené žampiony, necháme vychladnout a pak opatrně přimícháme na menší kousky nakrájená vařená vajíčka
5. Plát z alobalu potřeme zbylým máslem, rozetřeme na něj rybí směs, na ni rozprostřeme žampionovou náplň, zabalíme do rolády a alobal dobře uzavřeme
6. Dáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 30 minut
7. Hotovou sekanou nejdříve necháme trochu zchladnout, pak ji zbavíme alobalu a před podáváním nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Servírujeme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy