REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí ragú z amura

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé kousky amura orestované na másle, zapečené v troubě spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
800 gamura
100 gmásla
50 gosmažené strouhanky
50 gčerstvých hub
50 gsvětlé jíšky
100 mlsmetany ke šlehání
100 mlbílého vína
4 ksžloutky
rybí vývar
sůl

Postup:

1. Osolené kousky amura necháme asi 30 minut odležet, pak je orestujeme na rozpuštěném másle
2. Máslovou jíšku zředíme vývarem, přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutky, bílé víno a nadrobno pokrájené houby, vše povaříme
3. Opečené kousky ryb dáme do ohnivzdorné misky, zalijeme horkou omáčkou, posypeme na másle osmaženou strouhankou a zapečeme asi 10-15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy