REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí pekáček s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryby zapečené s brokolicí, rajčaty, cibulí a česnekem, ochucené bylinkami.


Ingredience:
200 gcandáta
200 glososa
300 grajčat
100 gbrokolice
20 gmásla
1 ksstroužku česneku
1/2 ksmalé cibule
4 lžíceolivového oleje
několik snítek oregana a tymiánu
hrst nasekané pažitky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ryby očistíme, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme
2. Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout
3. Oloupaný česnek i cibuli nakrájíme na drobno, orestujem v pekáčku na rozehřátém oleji, přidáme omytá, na menší kousky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme
4. Poklademe kousky ryb, na ně rozložíme brokolici s máslem a vše zapečeme v předehřáté troubě 200 °C asi 10 minut
5. Nakonec ochutíme na drobno nasekaným oreganem i tymiánem a posypeme na jemno nasekanou pažitkou.

Doporučení:

Místo candáta můžeme použít mořskou štiku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy