Ryby zapečené s brokolicí, rajčaty, cibulí a česnekem, ochucené bylinkami.
Ingredience:
200 g | candáta |
200 g | lososa |
300 g | rajčat |
100 g | brokolice |
20 g | másla |
1 ks | stroužku česneku |
1/2 ks | malé cibule |
4 lžíce | olivového oleje |
několik snítek oregana a tymiánu | |
hrst nasekané pažitky | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Ryby očistíme, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme
2. Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout
3. Oloupaný česnek i cibuli nakrájíme na drobno, orestujem v pekáčku na rozehřátém oleji, přidáme omytá, na menší kousky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme
4. Poklademe kousky ryb, na ně rozložíme brokolici s máslem a vše zapečeme v předehřáté troubě 200 °C asi 10 minut
5. Nakonec ochutíme na drobno nasekaným oreganem i tymiánem a posypeme na jemno nasekanou pažitkou.
Místo candáta můžeme použít mořskou štiku.