REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená z konzervy tuňáka, kaparů, majonézy, citrónové šťávy …


Ingredience:
1 plechovkatuňáka ve vlastní šťávě
3 ksančovičky naložené v oleji
2 ksvejce uvařená na tvrdo
5 lžickaparů
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemajonézy
1 lžícecitrónové šťávy
vývar podle potřeby
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce oloupeme a z bílků vyloupneme žloutek, bílek již nebudeme potřebovat
2. Žloutky dáme do mixéru, přidáme tuňáka, ančovičky, 3 lžíce kaparů a majonézu, vše rozmixujeme na jemno
3. Přilijeme 2 lžíce olivového olej, citrónovou šťávu a znovu rozšleháme, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, příliš husou omáčku rozředíme studeným vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy