REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízové glazé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybízová marmeláda rozvařená spolu s růžovým vínem a kuřecím vývarem. Rybízové glazé se hodí nejlépe jako příloha k pečenému masu.


Ingredience:
250 mlsladkého růžového vína
250 mlkuřecího vývaru
340 grybízové marmelády

Postup:

1. Do hrnce dáme rybízovou marmeládu, sladké růžové víno a kuřecí vývar, na velkém plameni za stálého míchání zahříváme, aby se marmeláda rozpustila
2. Jakmile obsah hrnce přivedeme k varu, snížíme teplotu zdroje na střední výkon a necháme 15 minut probublávat, aby vše zhoustlo
3. Hotové glazé necháme vychladnout a podáváme nejlépe k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy