REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí lasagne

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské lasagne zapečené s masem z bílých ryb a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gbílých ryb (plotice, tloušť, bolen, karas ...)
300 glasagní
250 gsýra Lučina
250 gcherry rajčátek
100 geidamu nebo jiného tvrdého sýra
3 ksvelkých rajčat
1 ksmenší skleničky kaparů
mletý černý pepř
čerstvá bazalka
olej
sůl

Postup:

1. Rybí maso očistíme, omyjeme a osušíme, pak ho opepříme, osolíme a nakrájíme na širší pruhy
2. Rajčata omyjeme, velká nakrájíme na plátky, malá přepůlíme
3. Zapékací nádobu vymažeme olejem, dno pokryjeme vrstvou lasagní, na ně položíme kolečka rajčat, několik proužků ryby, posypeme částí rozdrobeného sýra Lučina a nakonec přidáme několik propláchnutých a okapaných kaparů
4. Zakryjeme další vrstvou lasagní, kterou opět pokryjeme rajčaty, rybou, sýrem a kapary
5. Na poslední vrstvu lasagní položíme přepůlená cherry rajčátka, zapékací misku zakryjeme alobalem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 200 °C
6. Po 30 minutách sundáme alobal, povrch lasagní posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nasekanou čerstvou bazalkou a necháme dopéci dozlatova.

Poznámka:

Příprava domácích lasagní viz.recept: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy