REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba v citronovo-bylinkové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí kousky vykoupané v citronovo bylinkové směsi. Přes zimu připravujte na pánvi či v troubě, v létě na grilu.


Ingredience:
600 grybích filetů
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
2 lžičkyčerstvého kopru
1 lžičkačerstvého rozmarýnu
2 ksstroužku česneku
olivový olej
bílý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Rozmarýn a kopr nasekáme na drobno, kůru z citronu a česnek smícháme s olejem
2. Rybu (zde pstruh s červeným masem) marinujeme dvě hodiny v připravené směsi
3. Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou stran na téměř suché pánvi mírně dočervena (v případě potřeby použijeme na grilování zbylý olej z marinády)
4. Na závěr na hotové porce položíme kousek studeného másla a ozdobíme plátky citronu a bylinkami.

Doporučení:

Použít můžete třeba tilápii, candáta, štiku, lososa atd.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy