Kapří porce zakapané citronovou šťávou a opečené v mouce. Zapečené s ochuceným máslem s nasekanou petrželkou a sardelovou pastou, posypané opečenou slaninou.
Ingredience:
750 g | kapra |
100 g | másla |
50 g | sardelové pasty |
50 g | slaniny |
1 lžíce | nasekané petrželky |
citronová šťáva | |
hladká mouka | |
jarní cibulka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a lehce poprášíme moukou
2. Opečeme zprudka z obou stran na oleji s kostičkami slaniny
3. Máslo utřeme se sardelovou pastou a nasekanou petrželkou
4. Opečené porce ryby přendáme do zapékací misky, potřeme ochuceným máslem, posypeme opečenou slaninou, zapékáme 10 minut
5. Hotovou rybu ozdobíme jarní cibulkou, podáváme s vařenými brambory.
K přípravě receptu můžeme použít sladkovodní i mořské ryby.