REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžové pracny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z polohrubé mouky, másla, pudinku a dalších ingrediencí, pečené ve formičkách, po upečení obalené v cukru.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
180 gmásla
2-3 lžícemléka
2 a 1/2 balíčkupudinku s příchutí malin nebo jahod
tuk na vymazání formiček
Na obalování:
150 gmoučkového cukru
1 ksvanilkového cukru

Postup:

1. V míse promícháme prosátou polohrubou mouku s moučkovým cukrem a pudinkem
2. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko a vypracujeme těsto, vložíme ho do mikrotenového sáčku a na 30 minut uložíme do chladničky odpočinout
3. Pak formičky vymažeme tukem, naplníme proleženým těstem, rozložíme na plech, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C 10 až 12 minut
4. Ještě teplé pracny opatrně vyklopíme s formiček a ihned obalíme v moučkovém cukru promíchaném s vanilkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy