REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy s ořechovou náplní a bílkovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žloutkové řezy potřené ořechovou náplní a bílkovou polevou, pečené dorůžova.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
100 gmásla
40 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
tuk na plech
Na ořechovou náplň:
400 glískových oříšků
100 gcukru krupice
4 lžícerumu
125 mlvody
Na polevu:
1 lžícecitronové šťávy
250 gmoučkového cukru
2 ksbílků

Postup:

1. Polohrubou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, žloutky, změklé na kousky nakrájené máslo, promícháme a vypracujeme pevné těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout
2. V kastrůlku svaříme asi 125 ml vody s krupicovým cukrem, na jemno mletými lískovými oříšky, pak směs odstavíme, necháme zchladnout a ochutíme rumem
3. Odleželé těsto rozválíme na plát velký asi 40 x 30 cm, dáme ho na tukem vymazaný plech, potřeme připravenou oříškovou náplní a necháme v chladničce ztuhnout
4. Bílky utřeme s moučkovým cukrem a citronovou šťávou na hladkou polevu a rozetřeme ji na ztuhlou oříškovou náplň
5. Potřené těsto nakrájíme na stejnoměrné obdélníčky o velikosti asi 8 x 2 cm, rozložíme je na tukem vymazaný plech, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy