REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozkvetlý piškot s tvarohovým krémem a malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladý dezert z litého těsta, malin a dalších dobrot, zdobený barevnou polevou a bonbóny od firmy Haribo.


Ingredience:
Na těsto:
240 gpolohrubé mouky
140 gtřtinového cukru
6 lžicrostlinného oleje
6 ksvajec
špetka soli
Na krém:
200 gtvarohu z vaničky
150 gvysokoprocentní smetany
zelené potravinářské barvivo
vanilkový extrakt
mražené maliny
moučkový cukr
Ostatní:
kytičky Haribo

Postup:
  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat se špetkou soli. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí – vznikne cukrová pěna
  2. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku
  3. Dáme do obdélníkového pekáče péct zhruba na 170 stupňů. Pečeme 15 minut, ale pro jistotu hlídáme špejlí, protože každá trouba peče jinak
  4. Jakmile bude piškot upečený, vyndejte z trouby, vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout
  5. Krém si připravte, než piškot vychladne; vyšlehejte smetanu, přidejte tvaroh, vanilkový extrakt a cukr, 1/3 krému si odeberte a obarvěte pomocí potravinářské barvy, to bude základ pro trávník
  6. Jakmile je piškot studený, podélně ho rozřízněte, pomažte bílým krémem a položte na něj maliny
  7. Přiklopte druhou polovinou korpusu a ten svrchu pomažte zeleným krémem a ozdobte kytičkami Haribo.
Poznámka:

Zdroj: www.haribo.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy