REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumové koblihy plněné džemem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušený recept na opravdu výtečné domácí koblihy z kynutého těsta dochuceného, kromě jiného, rumem, plněné hustým džemem, servírované posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
50 gmásla
40 gmoučkového cukru
30 gdroždí
1/4 lpolotučného mléka
4 ksvaječné žloutky
1 sáčekvanilkového cukru
3-4 lžícerumu
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkacukru
1/4 lžičkysoli
tuk na smažení
hustý džem jako náplň
moučkový cukr na posypání koblih
mouka na posypání pracovní plochy

Postup:
  1. Máslo necháme změknou v pokojové teplotě, pak ho utřeme s cukrem do pěny, postupně do másla vmícháme rozšlehané žloutky, vanilkový cukr, rum a citronovou šťávu
  2. Tak do 100 ml vlažného mléka naspyme rozdrobené droždí, přidáme po lžičce cukru a také vrchovatou lžícu mouky, vše zamícháme, necháme na teplém místě vzejít kvásek, což trvá 10 až 15 minut
  3. Dožloutkové hmoty přidáme kvásek, zbytek mouky smíchané se solí, zalijeme vlažným mlékem, vypracujeme těsto, poprášené, přikryté šistou hadrovou utěrkou necháme 1 hodinu kynout
  4. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme na placku silnou tak 1 cm, na polovině placky pak skleničkou vykrájíme kroužky, na ty do středu poklademe po lžičce džemu, nevykrojené těsto pak přehneme přes to vykrojené s hromádkami džemu, kolem boulí těsto přitiskneme prsty a dovykrájíme koblihy, necháme je 10 minut kynout, pak je otočíme a necháme dalších 10 minut kynout
  5. Koblihy smažíme v dobře rozpáleném oleji, jednou je během smažení otočíme, jakmile budou zlatavé, vytáhneme je a necháme okapat na papírovém ubrousku
  6. Koblihy hojně posypeme moučkovým cukrem a vychladlé podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy