REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozinkoví šneci se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta vypracované roládky ochucené rozinkami, cukrem, máslem, mlékem a skořicí, vyskládané do dortové formy, upečené dozlatova, ke konci přelité cukrovým mlékem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
40 gmásla
7 gsušeného droždí
250 mlmléka
2 lžícekrupicového cukru
1 lžičkasoli
1 ksvejce
Na náplň:
150 grozinek
75 gtřtinového nebo přírodního cukru
50 gmásla
2 lžičkymleté skořice
2 lžícemléka

Postup:

1. Prosátou mouku, sůl, cukr a droždí smícháme v míse, dbáme na to, aby se droždí nedostalo do přímého kontaktu se solí, jinak by nám těsto nevykynulo
2. Rozehřáté máslo zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce a tuto směs zapracuje do sypkých ingrediencí, vymícháme hladké, pružné a nelepivé těsto, podle potřeby lze přidat ještě trochu mouky (kdo má, použije domácí pekárnu)
3. Těsto necháme v teple vykynout, přibližně 1 hodinu
4. Kulatou pečící formu (měla jsem dortovou 24 cm) vysteleme pečícím papírem a zlehka vymažeme olejem
5. Nakynuté těsto na vále znovu propracujeme a vyválíme do tvaru obdélníku o výšce cca 0,5 cm
6. Máslo rozehřejeme, přidáme skořici a necháme vychládnout, tímto pak pomocí mašlovačky potřeme plát těsta, zasypeme cukrem (1 lžíci si odložíme na později), posypeme rozinkama a pevně zavineme jako štrúdl
7. Roládu nakrájíme na 4 cm kousky, celkem 10-12 ks (já je dělala moc velké), řeznou plochou nahoru je skládáme do formy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout
8. Pečeme v troubě na 180 °C cca 30 minut dorůžova
9. Do kastrůlku nalijeme mléko a přidáme cukr, zahříváme do zhoustnutí, upečené roládky zalijeme cukrovým mlékem, necháme zchládnout.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy