Roláda z mouky, vajec, cukru a kakaa, naplněná vaječným krémem, potřená krémem a posypaná kakaem.
Ingredience:
100 g | cukru krupice |
50 g | polohrubé mouky |
30 g | škrobové moučky |
20 g | kakaa |
4 ks | vajec |
4 lžíce | horké vody |
1 lžička | prášku do pečiva |
špetka soli | |
máslo na pečicí papír | |
moučkový cukr na utěrku | |
Na náplň: | |
250 g | másla |
150 g | moučkového cukru |
150 ml | vaječného koňaku |
Na dohotovení: | |
2 lžíce | kakaa na posypání |
Postup:
1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem, špetkou solí a horkou vodou do hladké pěny
2. Polohrubou mouku, kakao, škrob a prášek do pečiva společně prosijeme a postupně vše zlehka vmícháme do připravené pěny
3. Na plech vyložený pečicím papírem potřeným máslem rozetřeme těsto, dáme do vyhřáté trouby na 230 °C a pečeme 4-5 minut (korpus musí být pružný, ne vyschlý, jinak se roláda rozláme)
4. Korpus hned přeneseme na utěrku, kterou jsme lehce posypali moučkovým cukrem, z delší strany ho stočíme a necháme vychladnout
5. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a postupně zašleháme koňak
6. Potom korpus opatrně rozbalíme, potřeme 2/
3 krému, znovu stočíme a zbylým krémem potřeme celý povrch rolády, pak zlehka posypeme kakaem a necháme v lednici 30 minut ztuhnout.