Jednoduché palačinky původem z jihovýchodní Asie. Servírují se teplé, potřené arašídovým máslem nebo na slano, s ostrými omáčkami. Skvělé jsou také podávané s čerstvým ovocným salátem.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
0,5 l | vody |
0,4 l | kokosového mléka |
3 ks | vejce |
1/2 lžičky | soli |
olej na pánev | |
K podávání: | |
arašídové máslo nebo pikantní omáčky |
Postup:
1. Vodu smícháme s kokosovým mlékem a solí, zašleháme vejce
2. Směs promícháme s moukou a vypracujeme těsto, z kterého lžící odkrojujeme kousky těsta, ty vyválíme na kulaté placky
3. Jednotlivé palačinky opečeme na rozpálené mírně omaštěné pánvičce, po obou stranách, dozlatova
4. Roti jala servírujeme teplé, potřené arašídovým máslem nebo na slano, s ostrými omáčkami.