REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roti jala (roty žala)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduché palačinky původem z jihovýchodní Asie. Servírují se teplé, potřené arašídovým máslem nebo na slano, s ostrými omáčkami. Skvělé jsou také podávané s čerstvým ovocným salátem.


Ingredience:
400 ghladké mouky
0,5 lvody
0,4 lkokosového mléka
3 ksvejce
1/2 lžičkysoli
olej na pánev
K podávání:
arašídové máslo nebo pikantní omáčky

Postup:

1. Vodu smícháme s kokosovým mlékem a solí, zašleháme vejce
2. Směs promícháme s moukou a vypracujeme těsto, z kterého lžící odkrojujeme kousky těsta, ty vyválíme na kulaté placky
3. Jednotlivé palačinky opečeme na rozpálené mírně omaštěné pánvičce, po obou stranách, dozlatova
4. Roti jala servírujeme teplé, potřené arašídovým máslem nebo na slano, s ostrými omáčkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy