REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené banány obalené v kokosu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Thajska na jednoduchá a přitom úžasně chutný dezert z banánů obalených v kokosu, usmažených a servírovaných s karamelovou omáčkou.


Ingredience:
3-4 ksvětší banány
750 mlslunečnicového oleje
500 mlsodovky nebo jemně perlivé vody
300 ghaldké mouky
85 gstrouhaného kokosu
1 lžičkaprášku do pečiva
1/2 lžičkyjedlé sody
moučkový cukr na posypání
hladká mouka na obalení
Na karamelovou omáčku:
200 gjemnějšího tmavého cukru
100 gmásla na kostičky
125 mlsmetany

Postup:

1. Ingredience na omáčku dáme do menšího hrnce a na středně rozehřátém zdroji tepla zahříváme, za stálého míchání, tak 5 minut, až získáme hladkou hmotu
2. Do mísy nasypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu, přilijeme sodovku nebo perlivou vodu a vymícháme hladké těstíčko
3. Do hlubokých misek nebo talířů nasypeme kokos a mouku na obalení
4. Olej rozpálíme na středním zdroji tepla, banány nakrájíme na silnější plátky a postupně je obalujeme nejprve v mouce a pak v těstíčku, nakonec ve strouhaném kokose
5. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje 1-2 minuty, nebo dokud nezezlátnou
6. Usmažené banány necháme okapat na papírových ubrouscích, servírujeme je pocukrované s karamelovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy