REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dezert

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Japonska na sladký dezert ze žloutků, cukru, hladké mouky, medu, žloutků a dezertního vína.


Ingredience:
150 gcukru moučka
100 ghladké mouky
1 lžícedezertního vína
1 lžícemedu
6 ksžloutků
3-4 ksbílků
tuk na vymaštění plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Žloutky s cukrem ušleháme doběla, z bílků ušleháme tuhý sníh
2. Do mísy s ušlehanými žloutky s cukrem střídavě přidáváme mouku a sníh
3. Nakonec do hmoty zamícháme med a víno
4. Přendáme do tukem vymaštěné a moukou vysypané formy a v mírně troubě pečeme 30-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy