REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky smažené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnky z mladého kusu, naklepané, obalené v klasickém trojobalu a ještě v rozšlehaném bílku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksroštěnky
2 ksvaječné bílky
1 kscelé vejce
120 gtuku na smažení
100 gstrouhanky
80 gmouky
3 lžícemléka
sůl

Postup:

1. Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance
2. Těsně před smažením obalené maso ještě namočíme v rozšlehaném bílku
3. Roštěnky zprudka po obou stranách osmažíme.

Doporučení:

Smažené roštěnky podáváme s bramborovou nebo luštěninovou kaší a se studenou omáčkou (vhodná je například křenová či rajská majonéza).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy