REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Porthaus

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený pokrm našich prarodičů! Jde o smažené řízky z plátků hovězí roštěné nebo pravé svíčkové, ochucené česnekem, pepřem a solí.


Ingredience:
800 groštěná z mladého býka nebo pravá svíčková
2-4 ksstroužky česneku
hladká mouka
strouhanka
mléko
vejce
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem 2. Ochucené maso pak obalíme v mouce, v rozšlehaných a mlékem naředěných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance
3. Smažíme v dobře rozpáleném oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

Doporučení:

Když řízky naložíte den předem do česneku, budou mít pak výraznější chuť.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy