REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky smažené v sýrovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky hovězích roštěnek osolené, okořeněné pepřem, obalené v těstíčku usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kshovězí roštěnky bez tuku a šlach
mletý černý pepř
sůl
olej na smažení
Na sýrové těstíčko:
50 gstrouhaného sýra (například gouda s 50 % tuku)
50 ghladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksmalá vejce
5 clmléka
sůl

Postup:

1. Roštěnky zbavené tuku a šlach naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem
2. Vejce rozšleháme metličkou, přidáme ostatní výše uvedené suroviny, prošleháme
3. V připraveném těstíčku máčíme roštěnky, které pak ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji dozlatova
4. Ještě horké maso servírujeme například s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy