REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky hovězí roštěnky, podušené s cibulí a pivem doměkka.


Ingredience:
4 kshovězích roštěnek
1/2 hrnkupiva
2 lžícesádla
1 lžičkahladké mouky
1 kscibule
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěné plátky masa po obou stranách naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme na rozehřátém sádle
2. Pak je vyndáme, na sádle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, maso vrátíme zpět, podlijeme pivem a za občasného převracení dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, dobře rozmícháme, podlijeme vývarem a ještě chvíli povaříme
4. Nakonec maso vložíme do šťávy prohřát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy