Opečené plátky hovězí roštěnky, podušené s cibulí a pivem doměkka.
Ingredience:
4 ks | hovězích roštěnek |
1/2 hrnku | piva |
2 lžíce | sádla |
1 lžička | hladké mouky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné plátky masa po obou stranách naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme na rozehřátém sádle
2. Pak je vyndáme, na sádle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, maso vrátíme zpět, podlijeme pivem a za občasného převracení dusíme doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, dobře rozmícháme, podlijeme vývarem a ještě chvíli povaříme
4. Nakonec maso vložíme do šťávy prohřát.