REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z kuřecích řízků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená roláda plněná směsí ze zeleniny, rajského protlaku, bylinek a strouhaného parmazánu.


Ingredience:
750 gkuřecích řízků
250 gcukety
250 glilku
30 gstrouhaného parmazánu
2 ksstroužků česneku
1 ksžluté papriky
1 kscibule
2 lžícerajského protlaku
špetka tymiánu
špetka oregana
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Cuketu, lilek a papriku očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, oloupané stroužky česneku prolisujeme
2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme, vmícháme česnek, rajský protlak, vše lehce osolíme, opepříme, sundáme z tepla, nakonec dochutíme bylinkami a strouhaným parmazánem
3. Řízky rozklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme je na pracovní plochu tak, aby se vzájemně částečně překrývaly a vytvořily plát, pak naneseme na ně nádivku, vše pevně svineme a zpevníme provázkem
4. V pekáčku na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou pečeme doměkka (asi 40 minut).

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy