Pečená roláda plněná směsí ze zeleniny, rajského protlaku, bylinek a strouhaného parmazánu.
Ingredience:
750 g | kuřecích řízků |
250 g | cukety |
250 g | lilku |
30 g | strouhaného parmazánu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | cibule |
2 lžíce | rajského protlaku |
špetka tymiánu | |
špetka oregana | |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Cuketu, lilek a papriku očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, oloupané stroužky česneku prolisujeme
2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme, vmícháme česnek, rajský protlak, vše lehce osolíme, opepříme, sundáme z tepla, nakonec dochutíme bylinkami a strouhaným parmazánem
3. Řízky rozklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme je na pracovní plochu tak, aby se vzájemně částečně překrývaly a vytvořily plát, pak naneseme na ně nádivku, vše pevně svineme a zpevníme provázkem
4. V pekáčku na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou pečeme doměkka (asi 40 minut).
Podáváme s bramborovou kaší.