REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z kuřecích prsou s omáčkou z granátových jablíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční recept na kuřecí prsa potřená sušenými brusinkami a bazalkovým pestem, zamotaná upečená v troubě, servírovaná s omáčkou z granátových jablíček.


Ingredience:
4 kskuřecí prsa
1 ksgranátového jablka
1 ksšalotky
1 lžícemásla
100 mlportského vína
1 skleničkabazalkového pesta
100 gsušených brusinek
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Troubu zapneme a necháme ji vyhřát na 200 °C, sušené brusinky spaříme horkou vodou, necháme je 10 minut nabobtnat
  2. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme je a okořeníme pepřem
  3. Každý plátek potřeme pestem, nešetříme!, posypeme okapanými brusinkami, zavineme do tvaru rolády, zajistíme provázky
  4. Rolády zprudka oresujeme na troše olivového oleje, pak mírně podlijeme vodou, zaklopíme a pečeme 20 minut zakryté v troubě
  5. Odklopené dopékáme dozlatova, dle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem
  6. Připravíme omáčku; granátové jablíčko oloupeme, rozkrojíme, vybereme zrnka, na troše oleje orestujeme nadrobno pokrájenou šalotku dozlatova, pak přilijeme portské víno, většinu zrnek granátového jalíčka, několik si necháme na ozdobu, tak 10 minut necháme probublávat a redukovat tekutinu, nakonec do omáčky přidáme máslo na zjemnění
  7. Upečené rolády zbavíme provázku, šikmo rozkrojíme, vyskládáme na talíře a podlijeme omáčkou, ozdobíme zrnka granátového jablíčka.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy