Zbyde-li vám kousek krůtí pečínky i s výpekem, je tohle jídlo hotové během chvilky …
Ingredience:
300 g | krůtí pečínky (zbytky z pečení) |
1 sáček | rýže |
1 sklenička | nakládané zeleniny se žampiony ve sladkokyselém nálevu |
1/2 hrnku | mraženého hrášku |
4 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
sůl dle potřeby | |
nastrouhaný sýr (kdo chce) |
Postup:
1. Rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat
2. Maso překrájíme na malé kousky, zeleninu vyklopíme do sítka a necháme okapat
3. Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme dosklovata nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapanou zeleninu, hrášek, maso i s výpekem, uvařenou rýži a všechno promícháme, je-li třeba, přisolíme
4. Na talíři posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová