REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto z ovesných vloček se slaninou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nobobtnalé vločky orestované na rozpuštěné slanině spolu s cibulí, ochucené smetanou a nastrouhaným parmazánem. Rizoto dochucené spařeným špenátem a houbami.


Ingredience:
250 gžampiónů
200 gčerstvého špenátu
100 gjemných ovesných vloček Emco
100 gslaniny
300 mlvody
1 ksmenší cibule
trochu smetany na zjemnění
kousek parmazánu na posypání

Postup:
  1. Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat
  2. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou cibuli a smažte, než zesklovatí, přidejte vločky a důkladně promíchejte
  3. Nakonec zjemněte trochou smetany a vmíchejte nastrouhaný parmazán
  4. K hotovému rizotu přidejte na olivovém oleji osmažené plátky žampiónů a spařený čerstvý špenát, dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy